ΣΤΕΛΛΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ

actus-jewels.gr

ΣΤΕΛΛΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ

  1. Αρχική
  2. ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ
  3. Στέλλα Δελιγιάννη
ΣΤΕΛΛΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ

H Στέλλα Δεληγιάννη γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε οικονομικά στην Ανωτάτη Βιομηχανική Θεσσαλονίκης. Οι ανησυχίες της όμως σύντομα την οδήγησαν στην ενασχόλησή της με το κόσμημα. Το 1984 δημιουργείται το δυαδικό σχήμα "Πλειάδες" και ο ομώνυμος χώρος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου ξεκινά τους πειραματισμούς της με τα υλικά και τις τεχνικές "της τέχνης του κοσμήματος".

Η διαρκής αναζήτηση τεχνικών και υλικών, μέσα από μία καθαρά προσωπική προσέγγιση, δημιούργησαν πολύ γρήγορα ένα προσωπικό ύφος στην δουλειά της. To 1990 παρακολουθεί κύκλο εργαστηρίων στην σχολή κοσμήματος Μοcume.

Από το 1990 έως το 1995 διδάσκει σε σχολή κοσμήματος. Το 2000 κλείνει ο κύκλος "Πλειάδες" και ακολουθεί τις προσωπικές της διαδρομές. Υπηρετεί με συνέπεια το χειροποίητο κόσμημα, εξελίσσοντας τις τεχνικές και τις φόρμες της. Το 2004 δημιουργείται η ομάδα Ελλήνων σχεδιαστών J.A.W.(Jewellery Art Workers), της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος.

Το καλοκαίρι του 2009 παρακολουθεί μαθήματα-εργαστήρια στην σχολή LE ARTI ORAFE Jewellery school στην πόλη Lucca,στην Τοσκάνη(surface in depth).

Από το 2009 συνεργάζεται με το μουσείο Μπενάκη στο κτίριο της οδού Πειραιώς. Από το ξεκίνημά της μέχρι σήμερα παρουσιάζει τις συλλογές της στις κλαδικές εκθέσεις "Κosmima" , "Χρυσός-Ασήμι" και "Σύγχρονες Δημιουργίες".

Οι συλλογές της φιλοξενούνται σε επιλεγμένους χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εμφάνιση:
Ταξινόμηση:

SYNDESI SILVER EARRINGS

Ασημένια σκουλαρίκια με οξειδωμένο ασήμι από τη σχεδιάστρια Στέλλα Δεληγιάννη. ..

198,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 159,68€

ΣΤΕΛΛΑ, ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ